Om Bokguldet

Här på Bokguldet ger vi tips på böcker, film, musik, evenemang och andra nyheter från oss på Säters bibliotek. Kommentera och tipsa oss gärna om sånt du vill att vi ska skriva om, eller var med och gästblogga om nåt du tycker är riktigt bra.

Vi som skriver på Bokguldet arbetar på Säters, Gustafs och Stora Skedvi bibliotek och vi som publicerar inlägg är Pia, Ulrika, Elis, Kattis, Jessika, Jonna och Mimmi.


Pia

Pia är vuxenbibliotekarien som gärna läser böcker för alla åldrar, från bilderböcker till en och annan deckare. Dock är den stora passionen böcker som är lite UDDA. I den meningen att hon får tänka till och världen kanske ställs på ända. Eller varför inte böcker från en helt annan värld som exempelvis serien De utvalda av Kristin Cashore. Dystopier med en underliggande samhällskritik, så som Hungerspelen eller klassikern Kallocain, är böcker som ligger henne varmt om hjärtat.

En kombination av blodtörstiga varelser och en dystopisk framtid hittar hon i Justin Cronins Flickan från ingenstans och dess uppföljare. En perfekt kombination eftersom hon också slukar vampyrböcker med god aptit. Men den största boken av dom alla är så klart Liftarens guide till galaxen… Res väl och kom ihåg handduken.

Ulrika

Ulrika har förmånen att öppna alla bok- och filmleveranser som kommer till biblioteket. Detta gör att hon ofta får svårigheter att välja vad hon själv ska läsa. Hon tar ofta hem intressanta, oroväckande och ibland samhällskritiska böcker, men läser lika gärna småtrevliga och roliga romaner. Ulrika är en obotlig optimist som tror att hon kan läsa sisådär 20 böcker på en vecka.

Elis

Elis, som jobbar på ett integrerat skol- och folkbibliotek, har läst alla deckare på biblioteket. Det kan vara sant eller också är det inte det. Ibland måste hon dock läsa något annat än deckare för att inte få en förvriden verklighetsuppfattning. Då kan det bli lite vad som helst, men hon försöker undvika Fantasy och Science Fiction, även om Hungerspelen råkar vara en favorit.

Kattis

Kattis har en "att-läsa-lista" som bara fylls på och fylls på...! Hon är en riktig deckarfantast och bland favoriterna finns Mons Kallentoft, Johan Theorin och Harlan Coben. När morden har blivit för många så botaniserar hon hejvilt bland alla andra genrer!
Jessika
Har ett förflutet som gymnasiebibliotekarie och läser mer än gärna ungdomsböcker. Deckare slukas också, men då och då behövs det vägas upp med trevliga lättsamma berättelser och gärna lite kärlek...
Mimmi
Kallar sig själv för en riktig boknörd, och lånar ofta med sig böcker hem även fast oläst-hyllan hemma ständigt fylls på. På sin fritid syns hon ofta med en bok i knät och är många gånger svår att få kontakt med, då hon försvinner in i sin egen värld. Läser väldigt gärna barn- och ungdoms böcker, men en och annan roman slinker också ner. En av favoritförfattarna är Simona Ahrnstedt.

Vi gillar alla bra böcker så klart men vi hittar våra favoriter inom olika genrer så vi hoppas de flesta kan hitta någon spännande ny bok att sätta tänderna i…

Du kan förstås också träffa oss på Facebook!


Välkommen till oss på Säters bibliotek!