torsdag 14 juni 2018

Till alla killar jag gillat av Jenny Han

Detta är den första boken i en ny ungdomsserie av Jenny Han som tidigare getts ut på svenska i Sommaren jag blev vacker-triologin som jag läst för flera år sedan och också gillade.

Lara Jean Covey är en tonårstjej med ett stort problem. Alla de brev, 5 stycken totalt hon skrivit till killarna hon har varit kär i under sin uppväxt har på något sätt blivit ivägskickad till killarna. De var aldrig tänkta att läsas av någon annan utan var bara för henne själv. Speciellt ett brev är extra problematisk. Det till Josh, grannpojken och till alldeles nyligen, hennes storasysters pojkvän. Det känns som hon aldrig kommer våga gå utanför dörren någonsin igen. Men hon är ju tvungen att gå till skolan...

Jag gillade verkligen den här boken, den var mysig och även rolig och sådär lite tonårspinsam. Jag gillade det långsamma tempot och Lara Jeans introverta personlighet hade en hög igenkänningsfaktor. Det bästa med den här boken är relationen mellan hela familjen Covey, de tre systrarna och den ensamstående pappan. Det är så kärleksfullt, inte oproblematiskt men mysigt och en stor del av boken. Jag tyckte om att familjen fick ta plats och inte bara kärleksproblematiken.

En lättsam och trivsam ungdomsbok för en slapp sommardag...och jag kommer definitivt läsa del två så fort den kommer ut på svenska.

Inga kommentarer: