torsdag 5 april 2018

Svallvågor av Amanda Jennings

Tycker du om att läsa om dramatiska familjehemligheter kryddat med en dos spänning? Då passar Svallvågor av Amanda Jennings perfekt.
Bellas hela trygghet försvinner när hennes mamma dött. Full av sorg återvänder hon till barndomshemmet för att vara med på begravningen.  Hennes pappa Henry verkar vilsen och hon oroar sig för hur han ska klara den nya situationen som änkling. Det är något som han försöker berätta för henne men inte kan förmå sig att uttala. Istället skriver han ett brev till Bella och lägger det på skrivbordet innan han stoppar i sig alldeles för många tabletter. Dagen efter begravningen hittar hon honom död vid skrivbordet och brevet visar sig vända hennes liv upp och ner totalt. Henry börjar med att be om ursäkt innan han berättar den chockerande sanningen, att Bella är adopterad. I brevet finns också namnet och adressen till hennes biologiska mor i Cornwall. Något som hon inte riktigt kan förklara gör att hon inte berättar för David om vad som står i brevet.
Huset känns inte längre som hennes barndomshem och den kontrollerande och överbeskyddande David är inte vad hon behöver just nu. Hon tömmer deras gemensamma bankkonto och ger sig i hemlighet iväg till Cornwall för att ta reda på vem hon egentligen är. Hon blir tvungen att ifrågasätta hela sitt nuvarande liv.
Inga kommentarer: