onsdag 14 februari 2018

Ungdomsromantik på alla hjärtans dag!


Karta för förälskade & andra vilsna av Johanna Lindbäck

Då och då flanerar jag runt på tonårshyllorna och kollar om jag råkat missa att någon nyutgiven bok av någon författare som jag alltid brukar läsa och förra veckan hittade jag denna och kände att nu vill jag hem och läsa.

Julia har råkat strula till det med bästisen Karin och nu pratar de inte med varandra. För att glömma följer hon med sin pappa ut till lantstället med intentionen att jobba hårt för att slippa tänka så mycket. Och ha tråkigt, men när Rasmus dyker upp i grannhuset och de börjar umgås så är det inte så tråkigt längre. Istället kan de prata och skratta och umgås på ett sätt som Julia aldrig upplevt förut. Rasmus är inte som någon annan hon tidigare umgåtts med, de kan fantisera tillsammans och prata om böcker och sådant som Julia gillar. Hon blir rädd och till och med lite arg på Rasmus, för hon har ju redan en pojkvän.

Isak, Julias nya pojkvän, anledningen till att hon och Karin inte är vänner längre. Julia vill ju väldigt gärna vara kär i Isak och det känns väldigt bra när de är tillsammans, men nu när de inte ska ses på några veckor börjar hon tvivla på sina känslor, speciellt då allt flyter på så bra med Rasmus. Varför blev hon egentligen tillsammans med Isak när hon visste att Karin gillade honom?

Jag sträckläste denna lättlästa ungdomsbok och jag gillar Johanna Lindbäcks böcker för de beskriver tonårsförvirringen så bra att man minns när man själv var tonåring, alla turbulenta känslor och pirret vid den första förälskelsen.

Passar bra till alla, unga och lite äldre än unga, som gillar all sorts romantik i all dess vardagliga skimmer. Och att låta biblioteket vara en så viktig plats, en plats för fantasi och kärlek, det gillar ju en bibliotekarie. Ett boktips som verkligen passar Alla hjärtans dag :)

Inga kommentarer: