torsdag 25 januari 2018

Den hemliga kvinnan av Anna Ekberg

Väldigt spännande och överraskande från start är Den hemliga kvinnan av Anna Ekberg, som är en pseudonym för två manliga danska författare som tidigare gett ut kriminalromaner under pseudonymen A.J. Kazinski.

Louise bor tillsammans med sin man Joachim på den lilla ön Christiansö som ligger 20 km från Bornholm. Louise driver ett café på ön och trivs alldeles utmärkt med sitt liv på den lilla ön. Då dyker det plötsligt upp en man som hävdar att hon inte alls är Louise utan hans fru Helene, som varit försvunnen i tre år. Han visar fotografier på en kvinna som liknar henne, men Louise förstår absolut ingenting. DNA-prover visar dock att hon verkligen är Helene, så det är hon tvungen att acceptera. Det visar sig att hon är gift, har två barn och är arvtagare till ett stort företagsimperium.
Motvilligt försöker hon gå tillbaka till sitt tidigare liv även om det känns mycket främmande. På företaget känner hon inte igen sig i den bild av henne som medarbetarna ger. Barnen tar hon till sig, men hon längtar efter Joachim och lugnet på ön. Hon måste försöka ta reda på vad det är som har hänt. Varför försvann hon och varför minns hon ingenting? Vem är det som är den riktiga Louise? Det verkar var någon som är väldigt angelägen om att sanningen inte ska komma fram.
Titta i katalogen och se om Den hemliga kvinnan finns inne!

Inga kommentarer: