onsdag 13 december 2017

Teodlarens hustru av Dinah Jefferies


När jag läste Teodlarens hustru av Dinah Jefferies glömde jag totalt bort tid och rum och sjönk in i historien om den nittonåriga Gwendolyn Hooper som på 20-talet reste till Ceylon för att förena sig med den man hon blivit förälskad i och gift sig med i London.
 
Laurence är betydligt äldre än henne och änkling. När de nu åter träffas verkar Laurence inte riktigt vara samma person som han var i London. Han är upptagen med att sköta teplantagen och ägnar inte Gwendolyn så mycket uppmärksamhet som hon skulle vilja. Hon kommer till en helt annan värld och kultur och får ofta klara sig bäst hon kan på egen hand. Hennes uppgift är att ansvara för hushållet och tjänstefolket vilket inte är så lätt i ett främmande land. Under sina strövtåg på egendomen upptäcker hon en låst dörr, en gulnad bröllopsklänning och en undangömd grav.
Vad är det Laurence döljer för henne?

Gwendolyn blir väldigt glad när hon upptäcker att hon är gravid, men efter förlossningen upptäcker hon något fasansfullt och i sin förtvivlan tar hon ett ödesdigert beslut. Konsekvenserna får såväl hon som den ovetande Laurence leva med för alltid, och hemligheten tär djupt på henne.

Titta i katalogen och se om Teodlarens hustru finns inne!

Inga kommentarer: