torsdag 7 december 2017

Härlig feelgood bok som passar perfekt till julhelgen


Ibland vill man bara krypa upp i sin favorit läsfåtölj och läsa något trevligt och roligt och gärna lite romantiskt också.

Jag hittade denna boken Jag kommer hem till jul av en författare (Joanna Bolouri) som jag aldrig läst förut och den kändes perfekt såhär i snöyran som vi haft senaste dagarna och bra som uppladdning inför jul. Jag läser gärna böcker med jultema i december.

Den var också mycket mindre läskig än Jo Nesbøs thriller Snömannen som jag läste parallellt till min bokcirkel. Den passar också att läsa i snöyra, fast den var inte alls så trevlig som denna.

Emily bor i London, delar lägenhet med några vänner, har ett bra jobb som lärare och börjar närma sig 40, ett faktum hennes mamma ofta påminner henne om. Mamman tycker att hon borde vara gift och ha barn vid detta laget och ställer alltid samma fråga. Har Emily inte träffat någon trevlig man?

Emily har träffat en perfekt man, en riktigt vuxen och framgångsrik man som hon funderar på en framtid tillsammans med. Men eftersom hennes familj långt borta i Skottland är lite galna och påfrestande har hon inte vågat berätta det för dem ännu. Hon är rädd att de ska skrämma bort honom. Dock för hon nog av mammans kommentarer en dag och berättar att hon är kär. Helt plötsligt måste hon bjuda med Robert för att träffa sin familj och fira jul med dem i Skottland. Förvånansvärt nog tackar han ja. Emily är både överlycklig och vettskrämd, men hur ska det gå med julfirandet i Skottland?

Jag gillade den här boken då den var rätt underhållande utan att vara dråplig. Den var också lite lagom förutsägbar, lättläst och väldigt julmysig.


Inga kommentarer: