torsdag 2 november 2017

Sluta aldrig gå av Christina Rickardsson


En bok som jag verkligen önskar att alla ska läsa är Sluta aldrig gå av Christina Rickardsson.
Christina Rickardsson föddes i Brasilien och bodde sina första år i en grotta innan hon och hennes mamma hamnade på gatan i São Paulos kåkstäder. Trots svåra umbäranden fanns det hela tiden en stark kärlek mellan Christina och hennes mamma. I kåkstaden fick Christina klara sig mycket själv och hungern gjorde sig ständigt påmind. Hon var med om fruktansvärda saker som inget barn borde uppleva. Ljusglimten var att hon för första gången fick en bästa vän, som dock så småningom råkade väldigt illa ut. Till slut hamnade Christina på ett barnhem innan hon, tillsammans med sin ett-åriga lillebror, blev adopterad av en svensk familj när hon var åtta år.

Det var förstås en stor omställning för Christina att hamna i den lilla byn Vindeln i Västerbotten. Den tuffa uppväxten hade satt djupa spår i henne vilket gjorde att det många gånger uppstod svårigheter som kunde vara obegripliga för omgivningen.

När hon var 32 år reste hon tillbaka till Brasilien för att besöka sin barndoms platser och för att träffa släkten och framför allt sin kära mamma igen.
Det är en viktig och oförglömlig bok som berör på djupet och ger nya insikter till läsaren. Trots sitt allvarliga innehåll är den ändå inte tung att läsa. Den har hopp om en bättre värld och är skriven för att inspirera oss alla att verka för att den drömmen ska bli uppfylld.

Titta i katalogen och se om Sluta aldrig gå finns inne

Inga kommentarer: