torsdag 16 februari 2017

Änkan av Fiona Barton

Redan efter första sidan är jag fast i boken Änkan av Fiona Barton. Det är en thriller men den handlar också om ett äktenskap. Hur mycket vet man egentligen om den man är gift med? Och är det kanske en del saker som man inte vill veta?

När Jean mötte Glen var hon bara 17 år och jobbade på en frisersalong. Glen var snygg och bländade henne med sin äldre mognad och sitt fina jobb på banken. Jean sveptes med och plötsligt hon gift och hade ett eget hem att sköta om. Barn ville de båda ha, men det blev aldrig några sorgligt nog. Jean fick nöja sig med att vara barnvakt åt grannbarnen ibland.
Redan på de första sidorna får man reda på att Glen är död och att Jean är änka sedan tre veckor. Glen blev överkörd av en buss, men Jean verkar inte vara alltför upprörd. Skönt tänker hon, nu är det slut med dumheterna. Journalister och tv-folk belägrar huset i sin iver att få en intervju med änkan. I början vet man inte varför, vilket verkligen bygger upp spänningen. Man vill bara veta vad som hänt, så det går inte att sluta läsa. En kvinnlig journalist lyckas nästla sig in i Jeans hus, egentligen utan att Jean riktigt vet hur det går till. Hon är skicklig och Jean bara låter det hända, men vad hon tänker behåller hon allt för sig själv. Journalisterna vill bara utnyttja Jean för egen vinnings skull. Men kanske de lämnar henne ifred om hon berättar allt. Nu är ju Glen död och kan inte hindra henne.

Titta i katalogen och se om Änkan finns inne!

Inga kommentarer: