torsdag 26 januari 2017

PAX Nidstången


Plötsligt börjar underliga saker hända i Mariefred. Övernaturliga väsen väcks till liv, och bröderna Alrik och Viggo får veta att de blivit utvalda till att skydda ett magiskt bibliotek, beläget under kyrkkullen. Väktarna för biblioteket tycker bröderna är alldeles för unga och vill testa dem. Men det som började som ett prov övergår plötsligt till något riktigt farligt, och Alrik och Viggo måste använda all sin list för att överleva.

Vill man ha riktigt spännande läsning, och samtidigt lära sig lite om svensk folktro, då tycker jag absolut att man ska dyka ner i PAX Nidstången. Serien vänder sig främst till barn i mellanstadieåldern, men det hindrar inte en vuxen barnbibliotekarie från att läsa den.  Hela serien är ganska lätt att läsa, med stor och bra text, och de serietidningsaktiga bilderna som förstärker historien. Dessutom är de så där riktigt spännande att man helt enkelt inte kan lägga ner boken, utan måste sträckläsa den för att få veta hur det går, och på så sätt bli fast.
Tro mig, jag är en av dem. Jag sitter snällt och väntar på åttonde boken i serien och känner att maj kan inte komma fort nog.

Kolla i bibliotekskatalogen om boken finns inne.

Vill du veta vad jag tyckte om boken (mer detaljerat)? Klicka då in på min blogg.

Inga kommentarer: