torsdag 21 januari 2016

Små svarta lögner av Sharon Bolton


För mig har brittiska Sharon Bolton absolut seglat upp som en favorit när det gäller deckarförfattare.
Hon har blivit nominerad för flera internationella pris för sina böcker som är mycket välskrivna och oerhört spännande.

Extra roligt och spännande är det att hennes senaste deckare Små svarta lögner utspelar sig på en så exotisk och avlägsen plats som Falklandsöarna! Det enda jag kände till om dem innan var att det varit ett krig där, men nu vet jag så mycket mer.  
De flesta av invånarna på Falklandsöarna bor i Stanley och ändå är det inte mer än ca 2000 människor som bor där. Året är 1994 och två av huvudpersonerna är Catrin och Rachel som har varit allra bästa vänner sedan de var åtta år. Men så hände det som inte får hända, Catrins båda söner dog i en tragisk olycka när Rachel hade ansvaret för dem. Catrin kan aldrig förlåta henne och hon är bitter och hatisk. Hennes man flyttade och skaffade en ny fru och barn.  Catrin och Rachel har inte längre någon som helst kontakt med varandra, och det är minsann svårt i ett sådant litet samhälle.

Den tredje huvudpersonen är skotten Callum, som var med i Falklandskriget. Han plågas ofta av sina hemska minnen därifrån. Efter kriget bestämde han sig för att återvända till Falklandsöarna för att möta sina demoner och han är dessutom god vän med Catrin.
Nu har ett barn försvunnit igen. På tre år har det försvunnit tre pojkar på Falklandsöarna och det är alldeles för många. Alla som kan deltar i skallgången, pojken måste hittas. En del vill skylla på sjölejon. Inte kan det väl vara någon som har rövat bort pojkarna? I så fall måste i alla fall vara någon som kommit med turistbåten, för det kan inte vara någon som bor på öarna, där alla känner alla.

Läs den här boken och även de andra deckarna som Sharon Bolton skrivit!
Titta i katalogen och se om Små svarta lögner finns inne!

Inga kommentarer: