torsdag 14 januari 2016

Ny serie av Ingrid Hedström


Ingrid Hedström har tidigare skrivit serien om den belgiska staden Villette. Det har hittills blivit sex böcker med undersökningsdomare Martine Poirot i huvudrollen.

I sin nya deckarserie har hon valt att placera sin huvudrollsinnehavare i Bergslagsskogarna i sydvästra Dalarna. I första delen Bortfall har diplomaten Astrid Sammils ärvt sin morbrors hus. Det passar henne alldeles utmärkt då hon på grund av en personlig skandal tvingas arbeta hemifrån med ett utredningsuppdrag. I trakterna försvann en pojke i slutet av 70-talet och när Astrid upptäcker kopplingar till sin morbror och börjar nysta i detta märker hon att någon försöker hindra henne.
Vi får parallellt med detta följa den unga läkaren Gabriela i Bukarest som arbetar med ett  läkemedelsprojekt där testpersonerna börjar få mycket allvarliga biverkningar. Man förstår att dessa två handlingar ska vävas samman till slut men hur listar man inte ut i första taget mer än att det har med läkemedelshantering att göra. De historiska tillbakablickarna som beskriver hur man såg på och behandlade människor som var annorlunda är minst lika obehagliga som själva deckargåtan. Detta är en pusseldeckare som beskriver personerna med mycket värme och det gör den ju inte mindre trivsam att dalamiljön känns bekant.
Jag tyckte mycket om personerna i Bortfall och anar att man kommer att få träffa flera av dem i nästa bok Måltavla.

Se i katalogen om böckerna finns inne.

Inga kommentarer: