torsdag 17 december 2015

LET IT SNOW - three holiday romances

Denna ungdomsbok är innehåller tre olika berättelser skrivna av tre olika författare Maureen Johnson, John Green och Lauren Myracle.

Det de har gemensamt är att de alla utspelar på julafton under en snöstorm i en liten amerikansk stad. Det är tre charmiga, röriga och varma berättelser där ungdomarnas öden möts och leder till omvälvande händelser. Det handlar om vänskap och kärlek!

Jubilee hamnar på grund av familjeproblem ofrivilligt på ett tåg mitt under en snöstorm och när tåget fastnar och blir stående på grund av all snö så möter hon en väldigt trevlig kille, ett gäng rätt dryga hejaklacksledare och hamnar på ett nattöppet café.

Några vänner bestämmer sig för att lämna den trygga och varma soffan och en mysig filmkväll och tävlar om att ta sig genom snöstormen för att de tycker att det verkar väldigt spännande att det finns ett helt gäng snygga hejaklacksledare på ett café mitt i julnatten som vill spela twister.

Och sist så kan det bli väldigt problematiskt när man lovar att hämta sin bästa kompis nya minigris, men det blir en vattenläcka på jobbet och grisen blir såld till fel person och expojkvännen inte dyker upp fast han lovat att komma.

Tyvärr är boken inte utgiven på svenska, men om du som jag gillar att läsa på engelska då och då är den ett tips. Tidigare har jag läst Förr eller senare exploderar jag av John Green som är en underbar bok, men även denna lilla berättelse är en fin läsupplevelse.

Och den passar ju alldeles utmärkt så här i jultider. Den var en uppskattad julklapp från min mamma.


Inga kommentarer: