torsdag 15 oktober 2015

Återigen en bok av Sara Lövestam, en av mina favoritförfattare. Som eld handlar om Anna som har sitt paradis i skärgården med sin pappa om somrarna, och om Lollo som släpas med till familjens nya sommarhus. Men mest handlar den om kärlek och modet att våga.

Anna bor i ett litet skjul med sin pappa som dricker många öl och somnar i solstolen varje dag, Lollo bor i det stora vita huset med en gräsmatta på fyra tusen kvadratmeter. Anna och Lollo möts men frågan är om deras världar kan mötas? Anna och Lollo tar oss med på början av en trevande men ändå enkel kärlek. Varför ska det vara svårare än att två personer möts en sommar? Problemet för Anna och Lollo är när omvärlden plötsligt finns på plats i deras sommarkvällar.

Det märks verkligen att Sara Lövestam brinner för språk, det är en lättläst berättelse men som ger mig så många häftiga bilder. Det är skärgården på sommaren, med solen som silar igenom träden, som en egen värld utan höstens vardag som närmar sig. Det är också lyxen att få följa med i Annas och Lollos underfundiga samtalsämnen. Klar man måste gilla en bok där man funderar på flygande sälar i skärgården!


Ännu en bok av Sara Lövestam som jag varmt rekommenderar. En pärla som är liten till omfånget men stor till innehållet.


Titta i bibliotekskatalogen om Som eld finns inne eller någon annan av Sara Lövestams böcker.

Inga kommentarer: