tisdag 22 september 2015

Syrien - revolutionen, makten och människorna

Är du intresserad av att veta mer om varför så många människor flyr från Syrien? Veta mer om historien bakom landets katastrofala situation? Veta mer om de människor som kämpat och kämpar för att kunna leva vidare?

Då kan jag rekommendera boken Syrien : revolutionen, makten och människorna!
Jag ser på nyhetssändningarna om alla människor som flyr från Syrien mot ett säkrare Europa, men vet egentligen inget om vad de flyr ifrån. Jag kan så klart inte säga att jag förstår hur det har varit i landet och hur det är att befinna sig där nu men jag har i alla fall en större kunskap om vad som lett fram till dagens situation. Det finns så många världspolitiska aspekter som gör det så komplicerat, hur ska det gå att lösa? När det helt enkelt bara måste gå att lösa, för alla människor som vill bo i ett fredligt Syrien.

Men det som berör mig allra djupast är det sista kapitlet i boken, som Niklas Orrenius skrivit. Om hans möte med familjemedlemmarna i familjerna Tello och Leyla varav några befinner sig i skåne andra på flykt i Libanon. Det är några av alla dessa verkliga människor som kämpar för att överleva. Hur kan vi hjälpa dem?


Läs gärna boken, titta i bibliotekskatalogen om den finns inne.


Inga kommentarer: