torsdag 28 maj 2015

Smarta sötsaker av Ulrika Hoffer

Socker är onekligen laddat numer. Man vill unna sig något gott och stress och hektiskt leverne bidrar till sötsug, tidsbristen gör ofta att man inte äter ordentliga måltider med följden att man stoppar i sig något snabbt och enkelt. Vilket oftast innebär något sött.....
 
Ulrika Hoffer som har skrivit boken Smarta sötsaker tar sig an detta och inleder med en liten genomgång av sockrets påverkan. De flesta vet nog vad godis har för inverkan på en hungrig kropp och att det inte är hälsosamt att i längden förbruka stora mängder socker. Hoffers lösning är att baka vad hon kallar smarta sötsaker och boken innehåller en mängd recept som alla är socker- gluten- och mjölkfria.
 
Boken innehåller recept på bakverk, glass, godisbitar, juicer och smoothies. Bakverken består av både kakor och mjuka kakor och genomgående är att sockret ersatts av dadlar, kokos och honung, resterande ingredienser är en variation av nötter, banan och olika glutenfria mjöler.
Recepten är lättbakade så för er som håller på att lära er mer om detta och är nyfikna på att få ner er sockerkonsumtion tycker jag att det här är en bra bok att börja med. (Man kan också nöja sig med att bara titta på alla vackra bilder i boken!).
 
Smarta, smarriga godsaker som är snälla mot kroppen - samtidigt som de är underbart goda!

Inga kommentarer: