torsdag 7 maj 2015

Öppnas i händelse av min död


Den australiensiska författaren Liane Moriarty har tidigare givit ut fem romaner varav den första på svenska Tre önskningar kom 2005. Öppnas i händelse av min död  är hennes internationella genombrott, redan översatt till 35 språk.
I Sydney bor Cecilia Fitzpatrick med sin man John-Paul och deras tre döttrar. Deras liv beskrivs som i det närmaste perfekt. Så där perfekt så att man förstår att om det uppstår minsta lilla spricka i fasaden så kommer allt att rasa. När Cecilia hittar ett gammalt brev på vinden - "Öppnas i händelse av min död" - skrivet till henne själv från John-Paul så börjar sprickorna synas. John-Paul avfärdar brevet som oviktigt men beter sig ändå som om han verkligen behöver slänga det innan Cecilia läser det. Vilket gör att Cecilia naturligtvis öppnar brevet. Brevets innehåll förändrar allt och hon önskar nog att det förblivit oöppnat men ändå...
I boken får vi också följa Tess och Will som bor i Melbourne. När Tess lämnar Melbourne för att återvända till sitt föräldrahem i Sidney lämnar hon också Will och sin livslånga vänskap med Felicity. Väninnorna växte upp tillsammans, nästan som systrar och har alltid följts åt. Nu när Will och Felicity blivit förälskade får det ändå bli ett slut på det gemensamma.
I Sydney korsas Cecilias och Tess vägar och de har mer gemensamt än de kan ana.
Detta är en både en spänningsroman och ett spännande relationsdrama. En riktig läsupplevelse!

Se här om boken finns inne.

Inga kommentarer: