onsdag 25 mars 2015

Efter stormen – vad händer i Sverige då?

Caroline L. Jensen, Solja Krapu och Johan Ring har tillsammans skrivit Efter stormen, som består av tre kortromaner.

Vad händer efter en ny stor storm i Sverige som är så svårt att ett av våra kärnkraftverk får en härdsmälta? Solja, Johan och Caroline har gett oss inblick i tre liv under och efter härdsmältan. Alla tre berättelserna griper tag i mig och får mig att leva med i det förvirrade livet efter den stora katastrofen. Mest griper Johan Rings kortroman tag i mig, vad händer med mamman och den lilla pojken som försöker skaffa sig ett nytt tryggt liv efter många skrämmande år?

Vad händer när livet kolliderar med katastrofen? Eller snarare kanske, när katastrofen kolliderar med livet? Vad gör man och vad är det som spelar roll då? Och kan små katastrofer stoppas när den stora katastrofen kommer? Ni som läser Johan Rings kortroman förstår vad jag menar...

Vi är ju alla så små mot den stora katastrofen och alla små människors livsöden i en stor katastrof syns inte. Därför är den här boken extra skrämmande tycker jag, för deras liv är så vardagliga och plötsligt händer det som inte får hända. Det finns helt enkelt ingen hjälte som i Hollywood-filmerna som kliver in och räddar världen.

En annan bok på det temat som tar ett par kliv till kring att fantisera vad som skulle kunna hända är Stockholmsundergång, som jag tipsat om tidigare här.Titta i bibliotekskatalogen om boken finns inne.

Inga kommentarer: