onsdag 25 februari 2015

Ödesgudinnan på Salong d'Amour av Anna Jansson

Deckardrottningen Anna Jansson har i denna boken helt bytt genre. Jag blev lite nyfiken hur det skulle bli utan alla läskigheter och mord.

Jag är verkligen inne i en period där jag vill läsa böcker med lite mer humor och lite mindre hemskheter. Så i januari har jag gått från Kristina Ohlsson till böcker med lite humor som Projekt Rosie och Min mormor hälsar och säger förlåt, vilka jag gillade. Samt ett gäng ungdomsböcker av Sofia Nordin, som ju kommer till Säter i början av Mars och träffar alla i årskurs 8, har också hunnits med.

Och nu läser jag då denna feelgood-roman som handlar om frisören Angelika, som förutom hårklippning ägnar sig åt äktenskapsmäkleri i kundkretsen. Historien börjar rätt trivsamt och vi lär känna Angelika och hennes många kunder rätt ingående.

Ganska snabbt så blir förvecklingarna alltmer komplicerade och den ena dråpligheten efter den andra uppstår som förvandlar Angelikas vardag till ett rätt roande men lite mardrömslikt kaos.
Boken var rätt underhållande och jag ville definitivt läsa klart för att se hur det gick för Angelika och om hon fann kärleken till slut...dock kan jag tänka mig att den inte faller alla i smaken om man har förväntat sig Anna Janssons sedvanliga stil, för detta är något helt annat än böckerna om Maria Wern.Inga kommentarer: