torsdag 11 december 2014

Solviken

Jag har precis läst ut en bok av Annika Estassy. Den handlar om Marie som plötsligt får reda på att hon ärvt ett hus av en avlägsen släkting. Hon vet inte om hon vill ha ett hus som ligger långt ut i Roslagens skärgård, lite för långt från arbetet och livet i Stockholm, så hon inleder processen att sälja huset och istället skaffa ett nytt större boende i stan för sig själv och sin kärlek. Dock har hennes pojkvän andra planer och hon förlorar fotfästet när hon inser att han inte alls tänker lämna sin familj och börja ett nytt gemensamt liv med henne. Vad vill hon med sitt liv egentligen?
 
Hon lämnar Stockholm och ger sig in på ett nytt äventyr när hon flyttar till det lite ödsligt belägna huset tillsammans med sin katt.
 
Vi får också bekanta oss med några andra personer i boken, vännerna Niklas och Gabriel som ofta träffas över en öl och diskuterar sina problematiska relationer. Även Ylva, Niklas före detta sambo och mamman till hans dotter får stort utrymme i boken. Alla träffar de Marie under olika omständigheter och deras liv vävs samman. Det blir en salig blandning av olycklig kärlek, nya trevande försök till relationer och vänskap som sätts på prov. Det är en trivsam och lättsam bok, dock inte helt utan oangenäma inslag...jag tyckte den var perfekt läsning i soffan under filten när man är rätt trött och förkyld.
 
 

Inga kommentarer: