tisdag 2 december 2014

Kli i pysselfingarna...

Vid den här tiden på året börjar det klia i pysselfingrarna på mig, kanske är det på grund av mörkret eller kanske är det att julen snart är här. Jag vet inte, men jag tar gärna en titt i några av alla inspirerande böcker som finns på biblioteket för att få nya idéer på vad man kan hitta på en regning söndag. Självklart vill jag dela med mig av de böckerna också, så här kommer ett par tips.

Hemslöjdens förlag kommer ut med många roliga böcker på temat, tre tips är Småslöjd: barn slöjdar med vuxna, Plåtslöjd och Gerillaslöjd : garngraffiti, DIY och den handgjorda revolutionen. Alla tre böckerna tar tillvara sådan som finns runt oss och gör om dem till fantastiska kreationer. Vad sägs om att ge bort en bukett plåtblommor, spela på en kapsylrassla eller göra ett gäng fröbomber till våren!?

Perfekta julklappar så klart!

Fler tips för att hitta inspiration till egna julklappar
 
Syjunta – 32 bra-att-ha-saker du kan sy själv av Kicki Persson, Annika Messing och Sari Bohlin. Vad sägs om en boaorm till bebisen, vetekudde till trötta axlar eller lyxiga vimplar till nästa fest? Här finns till och med många tips på sådant jag kan klara av att sy, kul!I Bara ull av Tone Rørseth hittar du tips för att göra vackra och värmande saker i filt och ull. Härliga blommor att sätta på en enkel kjol, stjärnunderlägg till nyårskalasandet eller en julgran av ullresterna hittar du här i.


Slutligen tipsar jag om Barnens roliga pysselbok av Ulrika Hjort och Maria Rosenlöf som är fullproppad med tips på egna julklappar. Hos oss blir det sockerlyktor men uppdaterat till flingsaltlyktor och rislyktor. Varför inte göra ett kärleksträd och ge bort till någon du håller av i jul. Ladda för kalla dagar och nätter med ismagi i alla former du kan hitta.
Två webbplatser som jag också varmt kan rekommendera till dig med kli i pysselfingarna är:
365slojd.se
365saker.se

Titta i Bibliotekskatalogen om böckerna finns inne.

Inga kommentarer: