tisdag 14 oktober 2014

Maze Runner: i dödens labyrint


Maze Runner av James Dashner har ju varit hypad ett tag och filmen som baseras på boken hade premiär den 19 september. Jag har faktiskt inte läs boken tidigare, men nu tog jag ta i det och sträckläste den så klart.

Jag slängs in i labyrinten tillsammans med Thomas och följer hans desperata kamp för att ta sig tillbaka till sitt liv, om han nu bara kunde minnas hur hans liv såg ut innan han hamnade i labyrinten. Boken börjar med att Thomas befinner sig i en hiss och vaknar upp utan att kunna minnas sitt liv, sina föräldrar, sina vänner eller sitt efternamn. En lucka öppnas och han hjälps upp av ett gäng killar som välkomnar honom till labyrinten. Ingen vet varför de är där eller hur de ska ta sig därifrån. De lever i gläntan och de flesta aktar sig noga för att närma sig labyrintens gångar som omger gläntan.
 
Varför har de hamnat i labyrinten, vilka är skaparna, varför rör sig labyrintens väggar på nätterna och viktigast av allt hur ska de ta sig därifrån?
 
Frågorna är många fler än svaren i Dashners bok, jag gillar ju att hamna i oväntade världar och här blir jag verkligen nyfiken på vad som döljer sig bakom labyrintens väggar. En del svar får jag i boken men en hel del får jag fortsätta vara nyfiken på till del två i serien (som jag så klart ska läsa!)
 
Del två släpps på svenska den 24 november. Kan du inte vänta på det har jag beställt alla tre delarna i serien på engelska till vår fina Guld-hylla.
 
Titta i bibliotekskatalogen om Maze Runner finns inne.

Inga kommentarer: