tisdag 12 augusti 2014

Colombes granne av Tatiana De Rosnay

Colombes granne är mycket spännande! Här får vi möta Colombe Barou. Hon är en alldaglig, på gränsen till osynlig, kvinna mitt i livet. Hon och hennes familj, man och två skolpojkar, flyttar in i en ny lägenhet och lyckan tycks vara fullständig.
Maken reser en hel del i tjänsten, men detta är Colombe van vid sedan tidigare och hon är inte rädd för att vara ensam med pojkarna då han är borta.
 
Men i den nya lägenheten inträffar händelser som både förbryllar och skrämmer. Vid en ganska exakt tidpunkt varje natt hör Colombe ett kraftigt och ihållande oväsen från lägenheten ovanför.
Då maken kommer hem och stannar hemma under en period, upphör störningarna och Colombe antar att dessa bara var tillfälliga. Därför blir hon överraskad då störningarna återupptas.
 
Successivt blir hon alltmer utmattad av sömnbristen. Hon upptäcker ett mönster; det är endast då hon är ensam med pojkarna som störningarna uppstår. Hon vet inte vad hon ska tro om det hela, särskilt som övriga grannar intygar att mannen ovanför henne är en sååå trevlig och ambitiös ung läkare.
Såväl hennes egen make som grannarna tycks ha svårt att tro på det Colombe upplever i sin ensamhet.
 
Halvt galen av sömnbristen och de eviga störningarna bestämmer sig Colombe för att ta saken i egna händer. Men det är då den riktiga mardrömmen börjar!
 
Detta är en så spännande bok att det är svårt att lägga den ifrån sig!
 

Inga kommentarer: