måndag 25 augusti 2014

Bära leggings i januari av Sara Stille, höstens författarbesök!

 
13-åriga Saras hemlighet. Skam. Skuld. Smärta. Äckel.
I fyra år höll hon tyst. Tills hon inte orkade längre.
 
”Denna skildring av vad som händer inuti och omkring en ung människa som våldtas av en beskyddargestalt är viktig läsning för alla.”
- Maria Nyman. BTJ
 
Höstens författarbesök på Säters bibliotek är vår lokala författare Sara Stille som skrivit den omtalade boken Bära leggings i januari. Sara utsattes för övergrepp i en nära relation när hon växte upp här i södra Dalarna. Slutligen dömdes förövaren efter att Sara gjorde en polisanmälan.
Bokens titel hänvisar till en fråga Sara fick under rättegången, där försvarsadvokaten frågar om Saras klädsel, om hon bara hade leggings på sig och inga andra byxor. Oj, tänker jag, det har ju både jag och mängder av andra människor på benen. Och hur kan det höra ihop med det som Sara blev utsatt för? Boken gör mig både arg och glad, glad för att jag nu kan se en Sara som är stark, full av liv och som kan hjälpa många andra genom sin berättelse.
Idag studerar Sara juridik och vill arbeta för att stödja unga personer som utsatts för övergrepp. Hon vill också ge råd till alla oss som möter unga personer, om att våga se vad som händer i vår omgivning och våga agera. Som Sara skriver ”Jag skulle kunna vara din dotter, din syster, din bästa vän eller din klasskamrat.”
Tack Sara för att jag fått ta del av din historia.Filmer om Sara och boken.
Boktrailer på Youtube.
Nyhetsmorgon (TV4) 16 feb 2014.
Saras film Den delen av mig ni inte visste om.

Författarbesöket:
Lördag 13 september
Klockan 14.00
Boka gärna gratisbiljetter.
Säters bibliotek: 0225-55 186   bibliotek@sater.se


Låna gärna boken  innan och kom för att diskutera den på vår öppna bokcirkel på lördag 6 september klockan 11.00.

Är alla böckerna utlånade? Den finns också som e-bok!


Inga kommentarer: