tisdag 8 juli 2014

Vad ska vi äta idag?!?

En återkommande fråga som kanske inte alltid får ett så spännande svar. Därför ville jag skaffa mig lite inspiration så här i semestertider, som jag så klart vill dela med mig av.

Ella's kitchen kokboken bjuder på en bra blandning av nya tips och gamla klassiker som direkt inspirerade mig att skriva en inköpslista. På listan står det med vattenmelon, filodeg och räkor för att kunna göra Svalkande melonis, Vegocentriska samosas och Ellas pappas sötsura räkor. Till en kylig höstdag blir jag sugen på Hemtrevlig torpargratäng.
Det finns också en hel del tips på vad man kan hitta på tillsammans i köket. Jag blir nyfiken på att testa lekdegen av majsena och matolja (jo då, lillkillen kommer också att få vara med  :) )


 
 
Fler boktips då… klart vi har många fler att välja bland. Till exempel Matpusslet: nya vardagsfavoriter för hela familjen, Fredagsmys av Emma Hamberg och Anette Rosvall och Laga mat tillsammans av Sara Begner är tre bra kokböcker jag kan rekommendera.

 
Kanske är det dags för kalas i sommar för er, precis som det är för oss. Då kan du hitta tips till Undervattenskalaset, Rymdpartyt eller ett Cirkuskalas i boken Kalas: från dop till disco.

Fler tips på roliga teman till festen hittar jag i Bröllop: tips och idéer till hur du själv skapar detaljerna av Anna Huss. Det behöver absolut inte bli ett bröllop för att använda sig av idéerna från boken, lägg kalaset på stranden, på ängen eller gå all in och kör på neon-temat.

Så har du en liten en hemma som kan vara något fundersam inför dina kokkonster, ta en tur till biblioteket och låna en inspirerande bok som kanske ger er något nytt favoritrecept eller strålande kalasidéer.
 
Titta i Bibliotekskatalogen om böckerna finns inne.

Inga kommentarer: