tisdag 24 juni 2014

Farväl för nybörjare av Anne Tyler

"Det var något av det värsta med att förlora sin fru, upptäckte jag. Det är just sin fru som man vill prata om saken med".
Detta talande citat och detta vackra omslag kommer från boken Farväl för nybörjare.
 
Den handlar om Aaron, en man mitt i livet, som på ett högst oväntat sätt blir änkling. Han berättar mycket personligt om upplevelserna före och efter olyckan, som orsakade hans frus död.
Det är ingen bok som regelrätt redogör för de olika faser som sorgearbetet omfattar. Men den som själv har bearbetat sorg av ett eller annat skäl, kan känna igen sig i Aarons upplevelser av hur man kan känna sig vid olika tidpunkter under processen.
 
Sorg är inte lätt, vare sig för den som bär den eller de som finns runt omkring den sörjande, men jag gillar Anne Tylers berättelse. Hon har lyckats förmedla Aarons känsloliv och hans "utveckling" under sorgearbetet på ett väldigt bra sätt. Emellanåt har jag till och med skrattat till åt vissa lustiga episoder som Aaron berättar om.
 
Detta var min första bekantskap med Anne Tyler, och jag kan verkligen rekommendera att ni tar med er boken ut i hängmattan, eller under en varm filt i soffan........!!
 

Inga kommentarer: