måndag 14 april 2014

Grejen med verb!

Grejen med verb: grammatik som du aldrig sett den förut av Sara Lövestam.

Ok, vad är då grejen med verb?  Ja, inte vet jag. Men jag vet att det är en fantastiskt underhållande bok som får mig att i alla fall fundera kring varför vi konstruerar vårt språk som vi gör.
Viktiga frågor som tas upp i den här boken är hur man ska tänka kring Stålmannen i och utan kalsonger, vad transvett faktiskt är och vilka verben får ligga med, enligt påven. Alla dessa frågor vill du ha svar på, jag lovar!
Varför skulle en bok om grammatik behöva vara tråkig? Nej, just det. Jag vet inte hur mycket klokare just jag blev kring frågan om preterium eller partikelverb men roligt hade jag på vägen!
Sara Lövestam debuterade för ett par år sedan med romanen Udda och har följt upp den med flera böcker. Jag har tidigare tipsat om Udda här på bloggen och den är fortfarande min absoluta favorit bland hennes böcker.
Det märks verkligen att Sara brinner för språket och grammatiken, när hon får mig som inte riktigt har samma känsla för grammatik att sträckläsa den här boken. Jag blir så glad när jag tänker på de elever hon möter som sfi-lärare, tänkt vilken tur de har som får möta henne i ett klassrum när man ska lära sig ett klurigt nytt språk.

Läs och njut!

Titta i Bibliotekskatalogen om någon av Saras böcker finns inne.

Inga kommentarer: