måndag 24 mars 2014

Projekt Rosie

Med Projekt Rosie vann Graeme Simsion pris för bästa opublicerade manus. Sedan han skrev om den till en roman har den tagit världen med storm.
Romanen utspelar sig i Melbourn, Australien. Huvudpersonen Don Tillman arbetar som forskare och har ett mycket inrutat liv. Han är 39 år och börjar tycka att det är på tiden att möta kvinnan att leva med. Med hjälp av sin vän och kollega, den notoriskt otrogne Gene, startar han Projekt Fru för att med hjälp av en enkät utesluta olämpliga kandidater. Kontakten med det andra könet har aldrig varit lätt för Don men han vet vad han söker. Hon får inte vara rökare, inte ogilla kött, inte komma för sent och absolut inte rubba hans bestämda vanor.
När Rosie kliver in i på hans kontor och i hans liv får han ytterligare ett projekt. Hon vill ha hjälp av honom som genetikforskare, att hitta sin okände far. Don försöker nu att samtidigt driva Projekt Fru, Pappaprojektet, hålla fast vid sitt inrutade liv och samtidigt hantera kontakten med Rosie som är allt annat än strukturerad.
Detta är en mycket charmig och rolig bok, en riktig feelgoodroman. Är du ute efter en sådan så har du hittat rätt! Trevlig läsning!

Projekt Rosie

Finns boken inne på biblioteket?

Inga kommentarer: