torsdag 6 mars 2014

Filmtips! Hokus Pokus Alfons Åberg

I helgen såg vi en film tillsammans hela familjen. Hokus Pokus Alfons Åberg bygger på boken av Gunilla Bergström. Den är 1 timme och 13 minuter lång, vilket är ungefär vad min 3-åring kan med att sitta still, om filmen är bra nog och det var den.

Vi möter samme gamle Alfons i sin bruna tröja och även hans pappa känner jag igen från barndomen, inget har förändrats egentligen. Det ser ju ganska 70-talsaktigt ut med det bruna och oranga, men igenkänningsfaktorn är hög och det känns tryggt. Nu har pappan dock en mobil som han tittar på lite för mycket så som moderna föräldrar idag gör!? fast även den ser rätt gammaldags ut, så de har väl inte riktigt nått fram till modern tid. Jag satt mycket och analyserade pappans föräldraskap, intressant ;)

I filmen går Alfons till skolan och leker med sina vänner inklusive sin låtsaskompis Mållgan. Mer än något annat önskar han sig en hund i 7-årspresent, men hans pappa tycker inte att det är någon bra idé. De träffar en trollkarl och Alfons tror att hans önskan kan bli sann då trollkarlen både kan trolla fram saker och pengar och kanske till och med en hund? Det hoppas Alfons på i alla fall. Det blir många förvecklingar, besvikelser och en hel del magi. Detta är en film för de lite mindre barnen och jag tycker då att Alfons håller även idag.

Det finns också en app som går att ladda ned gratis för både Ipad och Android med ett Alfons-spel som dottern gillade. Lite segt var det ibland när olika scener ska laddas, men hon satt länge och letade efter plankor och utförde andra uppdrag så den för klart godkänt den med.

Vill du låna filmen kan du titta efter i vår katalog om den finns inne:
Hokus Pokus Alfons Åberg DVD på Säters bibliotek


Inga kommentarer: