måndag 10 februari 2014

Tango för vilsna själar av Lucy Dillon


Just nu läser jag Lucy Dillons nya bok Tango för vilsna själar, eller rättare sagt jag lyssnar på den, för jag köpte en bok i Mp3-format från Adlibris och lade in den i min Ipod.

Jag har läst alla Lucy Dillons böcker och tycker att de är charmiga, lättlästa och romantiska. De beskrivs ofta som feelgoodromaner, men jag tycker samtidigt att de är sorgliga för de handlar också om komplicerade relationer och förlust. Jag tycker att de är perfekta att läsa lite då och då när jag inte känner för hemskheterna i deckare och behöver något helt annat. Nu lyssnar jag varje kväll vid läggdags och har svårt att sluta. Denna bok gör mig inte alls sömnig, tyvärr...

Denna är egentligen hennes första bok, men den fjärde att översättas till svenska. I de andra böckerna har hundar en framträdande del i handlingen, men här är det dans som är i fokus.

Den före detta proffsdansaren Angelica Andrews återvänder till sin hemstad efter sin mors död och börjar undervisa en nybörjarkurs i sällskapsdans. Dit kommer småbarnsföräldrarna Katie och Ross som har problem i sitt äktenskap och inte längre kan kommunicera med varandra. Lauren drömmer om den perfekta bröllopsvalsen, men har en fästman som inte delar hennes talang för dans. Hennes mamma Bridget oroar sig för hur de ska ha råd med Laurens elaborerade bröllopsplaner, men vågar inte berätta för sin familj hur det ligger till. I danslokalen samlas de alla och lär sig mycket om samspel och vad som är viktigt i livet och förstås i dansen.

Kolla efter i vår katalog om boken finns inne på biblioteket. Den finns ännu bara som vanlig bok, men vi kommer snart att få in den även som cd-bok.Inga kommentarer: