måndag 9 december 2013

Lättläst från Johan Werkmäster

Tidigare i höst hade vi här på biblioteket ett författarbesök från Johan Werkmäster. Han kom hit och pratade främst om sina lättlästa böcker för ett gäng utvalda biblioteksbesökare. Det var ett väldigt lyckat och uppskattat evenemang för publiken.

Johan Werkmäster har skrivit en novellsamling och flera reseskildningar från Frankrike. Han har också omarbetat många kända klassiker till lättläst samt skrivit några egna lättlästa böcker. Mycket omtyckta är speciellt böckerna om herr Jansson och fröken Lasker i En naken karl-serien.

Han har nyligen gett ut två nya böcker för LL-förlaget som bekrivs som vardagsmysterier. De är mycket lättlästa och riktar sig till vuxna läsare.
 
Grannen handlar om Bengt som är ensam i livet och är lite väl nyfiken av sig. Varje kväll håller han koll på sina grannar genom fönstret. Speciellt en kvinna är han fascinerad av, en vacker tjej som han gärna skulle lära känna. En kväll ser Bengt något mystiskt hända i kvinnans lägenhet.

I Olyckan får Daniels föräldrar en sen påhälsning av polisen. De kan inte fatta att deras son Daniel är död. En motorcykelolycka har inträffat och de blir helt utom sig av sorg. Då ringer det på dörren igen...

Inga kommentarer: