måndag 23 december 2013

Jul, jul strålande jul!

Hur kommer man till den där fantastiska julstämningen där allt bara tindrar, kärleken flödar och allt glittrar lite grann? Två tips är att se en film eller läsa en bok som tar dig med på ett äventyr i juletid. Ja, men då så, då kommer det ett par sådana tips här!


Dash och Lilys utmaningsbok av Rachel Cohn och David Levithan tar med mig på ett juläventyr bland New Yorks antikvariat. Vad skulle du göra om det på din favorithylla på ditt favoritantikvariat plötsligt tittar fram en röd anteckningsbok? Precis som Dash, ta fram den och läsa? Sedan följa instruktionerna till punkt och pricka? Ja varför inte? Det tar dig med på ett äventyr över jul i New York.
Dash ger inte mycket för julen och är nöjd med att kunna strunta i den, Lily älskar verkligen allt som har med julen att göra, handla, pyssla och umgås. Den här julen blir inte som vanligt för Lily då hennes familj åkt till Fiji! över jul. Men varför inte göra något annorlunda då? Dash och Lily börjar kommunicera med varandra genom den röda anteckningsboken och lämna nya utmaningar till varandra.
Läs om du vill ha ett mysigt äventyr med fantastiska karaktärer över jul.
 

Astrid Lindgren är ett självklart val när man vill hamna i riktig julstämning. Då finns den riktiga överdosen av Astrid och jul i DVD:n Astrid Lindgrens jul, som samlat klipp från åtta av alla de härliga filmerna. Risken är bara att du blir så sugen på att se hela filmerna… Som min Astrid Lindgren favorit – Ronja Rövardotter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Love actually den juligaste filmen av de alla enligt min åsikt, har vi tyvärr inte på biblioteket men jag kan inte låta bli att tipsa om den ändå. Om du vill följa med till en varm och julig plats i ditt hjärta så se den!

Sen går det så klart att baka något försvinnande gott julgodis också för att hamna i julstämning.


God Jul till er alla från oss alla!
 
 
Titta i Bibliotekskatalogen om boken och filmen finns inne.

Inga kommentarer: