torsdag 21 november 2013

Vickis Vintagebutik av Isabel Wolff

En riktigt snäll bok, det var vad jag behövde. Och efter att några månader ha gått och sneglat på Vickis Vintagebutik, som stått och sett "förförisk" ut på hyllan bestämde jag mig för att ta mig an den!

Snäll? Ja! Romantisk? Ja! Vintageinspirerad? Ja! Vill jag ha en second hand-butik nu? Ja!

I centrum för handlingen står såklart Vicki själv. Hon har nyss gjort slut med mannen som hon skulle gifta sig med - och från början får man inte veta varför. Hon har även sagt upp sig från jobbet som hon haft i tolv år; att värdera och auktionera ut vintageplagg på Sotheby´s, för att istället öppna sin egen lilla vintagebutik.
Genom sitt nya arbete kommer Vicki i kontakt med nya människor också. Det är journalisten Dan som skriver om hennes butik, Mrs Bell som vill göra sig av med sina gamla kläder, Miles som bjuder över henne och gör så att hon får betala alldeles för mycket för en klänning som hon vill ha.....!
Och kunderna! De som besöker butiken och blir förälskade i kläderna och kommer tillbaka och blir lite grann som vänner.

Mitt bland alla kläder är det kärlek och sorg och vänskap och elände och allt det där... Men på slutet rätas alla frågetecken ut och Vicki gör rätt val och man får veta det där med fästmannen.... Ja, ni är med på upplägget, eller hur?

Visst, boken är lite klichéartad och ganska förutsägbar, men det struntar jag i. Den var precis vad jag behövde och det tycker jag om den för. Läs!! :-)


Inga kommentarer: