måndag 11 november 2013

Guld av Chris Cleave

I boken Guld av den brittiske författaren Chris Cleave får vi 
lära känna några tävlingscyklister,vilket är kul för det finns
inte så många romaner som handlar om elitidrottare.

Zoe och Kate träffades redan som 19-åringar och blev vänner  
trots att de är väldigt olika som personer. Zoe är den extrema tävlingsmänniskan som inte väjer för att ta till fula tricks för att vinna, och det är inte bara på tävlingsbanan hon ser till att vara främst. Hon är komplicerad och har svårt för relationer vilket gör att hon är singel och har få vänner. Idrotten är det som betyder allt för henne.

Kate, som är den talangfulla och omtänksamma, har en man som även 
han är tävlingscyklist och en 8-årig dotter, Sophie, som är allvarligt sjuk i leukemi. Det är väldigt rörande när Sophie försöker dölja hur dåligt hon mår för att skydda sina föräldrar så att de inte ska bli ledsna. Kate och hennes man försöker pussla så att de både kan träna och ta hand om Sophie på bästa sätt.

Genom åren har Zoes och Kates vänskap satts på flera hårda prov för samtidigt är de varandras allra svåraste konkurrenter. Nu är de 32 år och deras sista chans att vara med på OS och ta medalj närmar sig. Det är bara en av dem som kan ta guld…

Chris Cleave har även skrivit Little Bee som kom ut 2012.


Tycker du om sport kan du även läsa Andra andningen av Sofie Sarenbrant som handlar om ett mord som äger rum mitt under Stockholm Marathon!Inga kommentarer: