måndag 4 november 2013

God natt säger jag!

God natt säger jag! En riktigt god natt blir det gärna efter en godnattsaga, tycker jag. Hemma hos mig har vi ett gäng favoriter på temat som vi läser till kvällen. Ett par av dem kommer här.


Den första boken är än så länge mest rolig för mamman i familjen :) Tänk hur det är när mammamonster ska iväg på bjudning till kvällen och minimonstret ska vara hemma med barnvakt… Det berättar Dawn McNiff om i Mammas lilla monster. Minimonster älskar sin mamma så mycket och kan inte alls förstå varför mamma ska på fest, men mamma går ändå. Tant padda kommer och ska natta minimonster, men minimonster slänger sig ner och bara gråter. Men vad är det som doftar… en gräddig sur doft… Minimonster undrar om mögelmjölk kan göra så man slutar gråta? Det tror tant padda. Det blir nog en bra kväll ändå.

Passa också på att titta i början och slutet av boken på alla skönhetstips så som, Badsalt: extra salt och grusigt, Stinkskum, Mögliga slembollar och Öronvaxsylt.


Nedräkning till läggdags av Penny Dann tar med dig på en tur till drömmarnas land som går på rim. Vännerna apan, kaninen, lejonet, musen och lammet ska upp och lägga sig. En efter en försvinner de på väg till sängs, kvar blir bara lilla apan som undrar var hennes vänner tagit vägen. På vägen till läggdags kan man känna på mjuka siffror i tyg som är infällda på varje sida.


En lång godnattramsa blir det i God natt, min älskling av Benoit Marchon och Soledad Bravi. Du får säga god natt till min lilla varg, min pärla, min lilla loppa och en liten älskling. Varje sida bjuder på en ny liten glad figur att säga god natt till, men tillslut på baksidan av boken har den lilla älsklingen äntligen somnat.
Sov så gott nu och när du vaknar kan du ta en titt i bibliotekskatalogen om böckerna finns inne.
 
(På onsdag 6 november kommer vi att uppgradera bibliotekssystemet och byta adress till bibliotekskatalogen så den dagen kommer du inte att kunna titta i katalogen. Mer information om ny adress till katalogen kommer.)
 

 

Inga kommentarer: