måndag 18 november 2013

Fakta för barn = fakta för mig!
Världsekonomi, solsystem, kartor, fågelarter, skalbaggar och andra småkryp, väder och klimat. Vad har de alla gemensamt?

Svar: Jag vet alldeles för lite om de här ämnena. Ibland tänker jag att det är dags att lära sig mer om åska, koltrastar och hur det kommer sig att ett land kan gå i konkurs. Vad gör jag då?

 NEJ, jag googlar inte alltid… Ibland tar jag mig en tur på bibliotekets alla bokhyllor. Och då väljer jag faktiskt barn- & ungdomsavdelningens fackavdelning.
VARFÖR? Jo därför att faktaböcker för barn passar mig alldeles ypperligt bra. De är skrivna på ett begripligt sätt, och krånglar inte till det för mycket så att jag tappar intresset.

Så nu är mitt tips till dig att ta en tur på bibliotekens faktaavdelningar. Visst använder jag vuxenavdelningen också till en hel del faktasökningar. Men när det kommer till sådana ämnen som jag har dålig koll på så använder jag mig av barnböckerna i första hand.

 Som ett jättestort plus passar böckerna för fler i familjen. Kanske kommer sjuåringen och tittar och läser tillsammans med mig om tidvatten. Eller elvaåringen som vill veta mer om hur pengar kan växa. Frankrikes karta kan intressera fjortonåringen som läser franska och som vill semestra i Frankrike. Ja hela familjen kan samlas kring dessa ”barnböcker” eftersom vi alla kan förstå vad som faktiskt står i dem .

 Så välkommen in du också på en botaniseringsrunda bland barn-& ungdomsböckerna.

Eller sök i vår katalog efter något som du är intresserad av!

Inga kommentarer: