måndag 28 oktober 2013

Julfritt av John Grisham

Nu när det bara är drygt 2 månader kvar till jul så passar det väl med en bok på det temat...!

Nora och Luther Krank bor i ett helt vanligt villaområde, med helt vanliga grannar, och som de helt vanliga förortsamerikaner de är slår de på stort varje jul, med allt som det innebär - massvis med lampor och glitter, enorm julgran, massor av mat och den glada snögubben Frosty på taket.
Faktum är att deras grannskap flera gånger vunnit lokaltidningens pris för snyggaste juldekorationer på husen!
Men i år har dottern Blair rest bort och Kranks får en galen idé. Hur skulle det vara att för en gångs skull spendera juldagarna på en kryssning i Karibien istället? De räknar lite på det och kommer fram till att jämfört med alla utgifter de tidigare lagt ut på julen, så skulle en härlig solsemester bara kosta dem hälften så mycket!
Så när alla andra inhandlar julklappar och mat är det solariet och varuhusets bikiniavdelning som gäller för paret Kranks.

Men när nyheten börjar sprida sig börjar folk titta lite snett på dem, och grannarna blir rent av upprörda. Hur kommer kvarteret nu att se ut med ett grått och tråkigt hus?
Luther och Nora jämförs med den julhatande Grinchen, och grannskapet kräver sin Frosty på taket!
Hoppa över julen är inget man gör ostraffat (för julen är ingen privatsak utan en angelägenhet som rör hela villaområdet, punkt och slut!!).

Väldigt kaotiskt blir det när Blair en dag ringer och meddelar den "glada" nyheten - hon och nye pojkvännen ska komma hem över jul!
Med en dag kvar till julafton får Nora och Luther raskt ändra sina planer, och uppleva ÄKTA julstress.......

Så istället för att stressa upp er över att julen nalkas så kryper ni upp i soffan och läser den här underhållande boken - för ni vet väl att allt inte behöver vara hemmagjort och perfekt, utan det är gemenskapen med nära och kära som är det allra viktigaste!
 

Inga kommentarer: