torsdag 24 oktober 2013

Bok blir film!

Vilken tur att världen har så många bra författare. Den här hösten bjuder biograferna in till många filmer som har sin grund i böckernas värld. Nu är en det god tid för dig att hämta upp böckerna och läsa dem innan du går och ser filmerna!

För att nämna några:

 Våra kära barndetektiver Lasse och Maja i LasseMajas detektivbyrå blir återigen film. För en vecka sedan hade LasseMajas detektivbyrå: Von Broms hemlighet premiär på biograferna. 
Passande nog har Martin Widmarks nya bok Cykelmysteriet nyligen landat på bibliotekshyllorna. Lassemajaböckerna är lättlästa pusseldeckare för barn i skolåldern. Böckerna passar bra att läsa högt eller läsas själv av kluriga och nyfikna barn.

8 november kommer Åsa Linderborgs starka barndomskildring Mig äger ingen på vita duken och huvudrollen spelas av Mikael Persbrant.
20 november kommer äntligen den efterlängtade uppföljaren av The hunger games: Catching fire, andra delen i Suzanne Collins framgångsrika trilogi om Katniss Everdeen. Om du vill läsa boken innan filmen kommer på bio så heter den svenska översättningen Fatta eld. Passa samtidigt på att låna den tredje delen Revolt så har du en läsupplevelse framför dig. Här finns tidigare blogginlägg om Hungerspelen.På självaste juldagen slår portarna upp på biograferna för succén Hundraåringen som gick ut genom fönstret och försvann. Hoppas, hoppas att den är lika fenomenalt filmad som boken är bra. Robert Gustafsson får axla rollen som Allan ett bra val skulle jag tro. Tidigare blogginlägg om Hundraåringen finns här!


Dessutom kommer uppföljaren till Tolkiens The hobbit, Lindgrens Emil och Ida i Lönneberga, Kings Carrie och sist men inte minst en ny Jacobsson/Olsson produktion Sune på bilsemester. Självklart har vi också biografier om Prinsessan Diana och Steve Jobs vilka också syns på bioduken i höst.

Så kolla in vår katalog och reservera det du är nyfiken på! Samtliga av dessa böcker finns även som ljudböcker för den som hellre vill läsa på det sättet.
Inga kommentarer: