måndag 16 september 2013

Pärlor i hyllorna

Tänk så många pärlor det finns i hyllorna på ett bibliotek, som bara väntar på att lånas hem :-) Jag har nyss städat på avdelningarna P och Q, som verkligen innehåller både gott och blandat. Ett par av fynden jag gjorde var de här:

Laga mat tillsammans av Sara Begner är en bok med en härlig blandning av jättelätta recept och några som tar lite längre tid. Recepten passar perfekt att göra tillsammans med barnen, vissa fixar de nog också alldeles själva (beroende på ålder så klart). Lussebullefisk och kaxiga riddare blir man så klart nyfiken på. (Boken står på hyllan med den kryptiska koden Qcaa – Matlagning.)


Gör snygga paket av Annica Thorberg är en kul uppmaning. En liten bok som bjuder på inspiration till födelsedagspaketet eller kanske till julklapparna. Bara att börja öva på att få till snygga hörn och frasiga snören, eller kanske en blöjtårta om du känner någon som har eller ska få barn. (Den här boken finns på hyllan Pi – Papper.)


IT för alla av Eva Ansell är en grundlig genomgång av hur en dator fungerar, hur du surfar och använder olika program i datorn. Även om du känner att du har koll på läget, kanske du känner någon som är nyfiken och vill lära sig mer? Tipsa då om den här boken eller om någon av de andra introduktionsböckerna vi har på området. (Böckerna hittar du på hyllan Pu – Datorer.)


Ett sista tips är så klart boken Bäst i världen av Joakim Ahlström, en liten bok som hjälper dig att sikta mot stjärnorna. Eller så är det helt realistiska mål som kan användas på arbetsplatsen. (Titta på hyllan Qb – Företagsekonomi.)
 
 
Titta i Bibliotekskatalogen om böckerna finns inne.

Inga kommentarer: