torsdag 8 augusti 2013

Favoritpekböckerna just nu

Efter ett år som föräldraledig är jag nu tillbaka på biblioteket, ett självklart val av böcker till det här blogginlägget blir därför pekböcker. Alla pekböcker som kommer hem undersöks av lillkillen men vissa blir verkligen favoriter, en del för de fina bilderna, en del för att mamma eller pappa låter så roligt när vi läser dem och åter andra just för att de är goda…


Favoriten hemma just nu är Min lilla bok om färger, det finns så fina ballonger, djur och frukter i den. Den är dessutom en riktigt god bok tycker lillkillen, så han har fått ett alldeles eget exemplar av boken.


Klassiska sånger finns också som fina pekböcker som Catarina Kruusval har illustrerat, där rekommenderar vi de flesta, men den absoluta favoriten är Imse vimse spindel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pekböcker som mamma tycker är roligt att de finns är Titta Pippi och Titta Emil, så roligt att få lära känna två av Astrid Lindgrens kära figurer redan i de första pekböckerna. Det finns också sång-pekböcker med bland annat Snickerboa och Pippis Sommaren är min. Det finns så många roliga, fina och kluriga pekböcker nu, så jag ser så fram emot alla böcker som vi kommer att få läsa.
  
Titta i Bibliotekskatalogen för att se om böckerna finns inne.

Inga kommentarer: