måndag 5 augusti 2013

Blunda och hoppa av Sarah Dessen

Jag gillar verkligen Sarah Dessens böcker, och de fyra stycken jag läst hittills, varav tre utgivna på svenska, handlar samtliga om tonårstjejer med problematiska relationer: till pojkvänner, kompisar eller familj. Böckerna är nog riktade till yngre tonåren men jag som 30+ tycker också att de är alldeles underbara och jag kan bara inte sluta läsa förrän de väldigt snabbt och tråkigt nog tar slut.

Nu längtar jag väldigt mycket efter att det ska bli min tur att låna bibliotekets exemplar av nyutkomna Blunda och hoppa, den fjärde bok av Dessen som blivit översatt till svenska. Hon har skrivit rätt många och jag hoppas på fler översättningar i framtiden.

Så här skriver förlaget Rabén och Sjögren:
"Remy är en ganska cynisk, lite bitchig tjej som tycker att relationer är bäst om de är korta och utan engagemang. Hon tar aldrig några risker, hon har noll tillit till människor, och hon är expert på att göra slut. Kanske har det någonting att göra med att hennes mamma är inne på sitt femte äktenskap och på att hennes pappa är död. Men så träffar hon Dexter, en musikerkille som inte alls är hennes typ. Tror hon.
Med karaktärer man bara älskar och tar till sig, med en somrig miljö på den amerikanska västkusten, och en kärlekshistoria som många bara drömmer om, håller Sarah Dessen läsaren i sitt grepp från första till sista sidan."

Inga kommentarer: