torsdag 11 juli 2013

Mina hemligheter av Sophie Kinsella

Mina hemligheter, ja alltså inte mina hemligheter då utan Sophie Kinsellas bok med samma namn. Detta är chick-lit av högsta klass!

Boken handlar om Emma som jobbar på en reklambyrå. Hon har varit i Skottland och hållit en misslyckad presentation för en kund. Emma är flygrädd så innan flygresan hem dricker hon några drinkar för att bli lugn. Under flygningen råkar de in i ett område med turbulens och Emma tror att hon ska dö. Därför börjar hon babbla på och avslöjar alla sina små hemligheter för mannen som sitter bredvid henne.
De små hemligheterna är till exempel att hon förfalskat sitt mattebetyg, att hon inte gillar jazz (trots att hon sagt till sin pojkvän att hon älskar det), att hon vattnar sin odrägliga kollegas krukväxt med apelsinjuice, att hon inte alls är en 34:a utan en 36:a och liknande.

Väl tillbaka på jobbet så råder full aktivitet. En av företagets grundare kommer på besök och alla vill ju visa sig på styva linan för högsta chefen. Så helt plötsligt står han där och ni kan väl alla gissa vem det är, jo mannen från planet såklart!
Emma vill helst försvinna från jordens yta, men hon försöker låtsas som ingenting, vilket naturligtvis inte går.

Sen rullar allt på, förvecklingar sker, kärlek spirar, missförstånd, gråt, förlåtelse......
Boken är rolig och skulle säkert göra sig bra som film (typ Bridget Jones). Läs den om ni gillar den här typen av böcker - ni blir inte besvikna!
 

Inga kommentarer: