torsdag 4 juli 2013

Ädelstens-triologin av Kerstin Gier

Jag läser mycket deckare nu, det kommer att bli Kristina Ohlsson, Mari Jungstedt och Anna Jansson i sommar. Men sedan kommer jag behöva en paus från alla mord och hemskheter och jag längtar lite efter att bryta av trenden med något lättsamt och gärna en ungdomsbok.

Jag vill hemskt gärna läsa Smaragdgrön, den tredje delen i den tyska författaren Kerstin Giers Ädelstens-triologi direkt när den ges ut på svenska i augusti 2013. Jag har sträckläst de två första delarna och jag vet inte riktigt vad det är som jag gillar, men jag ville absolut läsa vidare.

I den första delen, Rubinröd, får vi träffa Gwendolyn, en tonårstjej som går i skolan och umgås med sina vänner och sin stora brokiga familj. Tills en dag då hon plötsligt kastas tillbaka i tiden och hamnar i sin hemstad London, men under 1800-talet. Hon får veta att det är hon och inte hennes kusin (som alla var inställda på) som ärvt tidsresegenen som finns i släkten och ärvs från generation till generation. Hon kastas ofrivilligt och helt oförberedd in i ett helt nytt liv där hon får vara med om spänning och gåtfulla intriger tillsammans med den ursnygge men väldigt arrogante Gideon, en annan ung tidsresenär som hon förväntas utföra olika uppdrag och samarbeta med, i resor tillbaka i tiden. I del två, Safirblå, och del tre, Smaragdgrön, fortsätter äventyret för Gwendolyn och Gideon...

Av förlaget beskrivs böckerna som feelgood-fantasy och de har blivit väldigt populära världen över och kommer också att filmatiseras.

Det är romantiskt, underhållande och spännande och jag hoppas att jag kommer att gilla slutet.
Inga kommentarer: