torsdag 6 juni 2013

Meningen med livet

Om man kan hitta svaret på frågan vad meningen med livet är i en barnbok så är det här den boken!
Meningen med livet är Lotta Olssons och Maria Nilsson Thores tredje bok om Jättemyrsloken och Hasselmusen. De tidigare heter Konstiga djur och En annan resa.
Ibland känner sig jättemyrsloken ensam. Inte bara när han faktiskt är ensam, som om kvällarna hemma i sitt ostädade hus, utan också när han är tillsammans med andra, det vill säga hasselmusen för de är alltid tillsammans. Han känner sig ibland lite onödig. Som om världen och hasselmusen klarar sig alldeles utmärkt utan honom.


Jättemyrsloken funderar väldigt mycket på det här och kommer fram till att han nog måste skriva en bok om Meningen med livet, för att det nog är det som är meningen, att lämna avtryck, bli odödlig. Det går ju så där med att skriva den där boken. Men insikter det får han, jättemyrsloken!

Det här är en jättebra högläsningsbok för er som slitit ut till exempel Sandvargen med era små barn. Boken har korta kapitel fyllda med klokheter som man kan prata om.
Faktiskt passar den även dig som hunnit en bit i livet och börjat få funderingar kring vad det går ut på det här...livet. En liten bok med stora tankar för både stora och små helt enkelt.

Kolla här om boken finns inne.

Inga kommentarer: