torsdag 16 maj 2013

Ny del i favoritdeckarserien!Min absoluta favorit bland deckarna just nu är Elly Griffiths serie om arkeologen Ruth Galloway.
Jag har tidigare skrivit om henne här på Bokguldet.
Nu har del fem En orolig grav kommit och för mig är läsa Elly Griffiths som att flyta fram. Inget tar emot och man bara följer med. Efter fyra delar vet man förstås en hel del om Ruth Galloway som är något av en antihjälte som är expert på sitt område men inte lika bra på att reda upp i sitt privatliv.  Till hennes trassel i privatlivet hör kommissarie Nelson som även finns med i denna del. Både Ruth och Nelson hamnar, av olika anledningar, i Blackpool under några sommarveckor och förstås hamnar de i samma utredning.
I denna bok kommer ett brev från en kurskamrat från arkeologistudierna där han ber om Ruths hjälp. De har inte setts på tjugo år och innan hon hinner höra av sig brinner hennes vän inne i sitt hus, med dörren låst utifrån.
I närheten av Blackpool har Ruths studiekamrat gjort sensationella fynd. Fynden verkar vara av en sort som någon vill dölja och ett sökande bland människorna runt universitetet där vännen arbetade startar.
Om man inte läst om Ruth Galloway tidigare bör man börja från början med Flickan under jorden. Övriga delar är Janusstenen, Huset vid havets slut och Känslan av död.

Finns boken inne? Titta här!

Inga kommentarer: