måndag 13 maj 2013

Maria Lang - bioaktuell deckardrottning som håller än

Det är mycket Maria Lang just nu - romanen Mördaren ljuger inte ensam har blivit film, och Norstedts har dessutom börjat ge ut Langs deckarklassiker på nytt. De tre första romanerna finns redan att låna, och de lockar verkligen till läsning med sina tjusiga, femtiotalsdoftande omslag!
 
Själv har jag upptäckt Maria Lang först den här våren, och ser fram emot att läsa mer av henne. Novellsamlingen Ögonen ger mysig spänning i lyxiga miljöer - operabesöken är många och pärlorna garanterat äkta. Retroläsning när den är som bäst!
 
Romanen Vi var tretton i klassen är också en mordhistoria från de fina salongerna, där en klassåterträff på en anrik internatskola slutar i tragedi. Glömda förälskelser, osämjor och svartsjukedraman blossar upp när de gamla skolkamraterna träffas igen, och det råder dessutom viss oklarhet kring hur många de egentligen var, som gick tillsammans den där terminen för så många år sedan... Det är spännande, charmigt och lättläst på alla vis, och en motvikt till dagens mardrömsframkallande lustmordsdeckare inte minst! Jag funderar redan på vilken Lang jag ska låna hem härnäst...
 

Inga kommentarer: