torsdag 23 maj 2013

Längtar efter mer Starcrossed

Inför den snart kommande tredje delen i Josephines Angelinis trilogi Starcrossed vill jag passa på att tipsa om den första boken i serien Starcrossed - Helena, en bok som jag inte alls trodde jag skulle gilla (inget övernaturligt för mig tack!), men som visade sig vara lätt beroendeframkallande. Jag har ju faktiskt längtat rätt länge nu på den tredje och avslutande delen och kommer antagligen sträckläsa den också trots tidsbrist.

Helena ser sig själv som en helt vanlig och väldigt blyg tonårstjej som gärna skulle vara lite mer osynlig, även om det framgår för läsaren att hon är allt annat. Hon är häpnadsväckande vacker, lång och väldigt snabb. Hon har vuxit upp på en liten ö på USA:s östkust och levt ett ganska så skyddat liv tillsammans med sin pappa och några få nära vänner.

Berättelsen börjar med att en ny familj flyttar till ön och Helena börjar drömma märkliga drömmar. Hon känner att något underligt håller på att hända inom henne och när hon vaknar efter en mardröm med blodiga och leriga fötter blir hon rädd. När hon första gången träffar nykomlingen Lucas Delos i skolkorridoren överväldigas hon av ett hat så starkt och okontrollerbart att hon inte kan hindra sig själv från att överfalla honom där inför alla. Hatet är ömsesidigt, men på samma gång dras de båda till varandra. Helena börjar sakta förstå att hon inte är som alla andra och att hon måste vända sig till den nya familjen Delos för att förstå vad det är som händer. När hon och Lucas närmar sig varandra mer och mer inser hon att deras förhållande är omöjligt…

Josephine Angelini har byggt upp en modern berättelse utifrån Illiaden så det är en fördel om du som läsare har viss kunskap kring den grekiska mytologin då en hel del begrepp dyker upp i handlingen.

Det är en spännande ungdomsroman med kärlek, humor och strid.

De tre delarna i Starcrossedtriologin: Del 1 Helena, del 2 Hades och del 3 Nemesis ges ut i maj 2013.


Inga kommentarer: