fredag 5 april 2013

Inför Världsbokdagen: Intervju med Marie Hermanson

Foto: Janne Larsson
På Världsbokdagen den 23 april är vi på Säters bibliotek glada över att kunna presentera Marie Hermanson, som kommer till oss för ett författarbesök! Marie har hunnit skriva många populära romaner, varav den senaste, Himmelsdalen, kom 2011. Den läser vi också i bibliotekets bokcirkel i april - onsdag 10 april kl. 19.00 i Säter och torsdag 11 april kl. 18.30 i Stora Skedvi.

Med anledning av författarbesöket har vi passat på att ställa några frågor till Marie Hermanson.

Varför blev du författare?
Författardrömmar hade jag väldigt tidigt. Det känns inte som något jag valt utan något jag är och alltid har varit på något märkligt vis. Jag har förstås försörjt mig på annat genom åren, men att bli
heltidsförfattare har alltid varit mitt mål.

Vad inspirerar dig i ditt skrivande?
Möten med människor, tjuvlyssnande på andras samtal, filmer, böcker, dataspel, drömmar. Alla sorters upplevelser. Ofta är det kombinationen av två eller tre helt olika upplevelser som kickar
igång en berättelse.

Vilka författare läser du helst?
Det finns så otroligt många bra författare. Här är några jag gärna läser: Anne Tyler, Joyce Carol Oates, Daniel Woodrell, Lars Gustafsson, Sara Stridsberg.

Vilken bok önskar du att du själv hade skrivit?
”Egyptologens gåta” av Arthur Phillips. Det är sådan smart och skickligt konstruerad historia, stilsäker och mycket underhållande. Jag är grön av avund.

Alla som vill veta mer om Marie och hennes skrivande är välkomna till Säters bibliotek tisdag 23 april kl. 19.00.

Inga kommentarer: