måndag 8 april 2013

Då tänker jag på Sigrid av Elin Olofsson

Elin Olofssons debutbok Då tänker jag på Sigrid är en eftertänksam bok. Den handlar om Hanna som hastigt och lustigt lämnar Stockholm och ett förhållande med en gift kollega för att återvända till den lilla by i Jämtland där hon vuxit upp. 
Släktgården Storgårda står tom sedan hennes farmor flyttat till ett vårdhem och i ett hörn av stora salen bor Hanna in sig och hoppas få lust och tid till att måla. De gamla konstnärdrömmarna hon haft fick ge vika för ett lönearbete som Art Director.
Hennes pappa bor i byn, men har inte varit på Storgårda på tjugofem år, och i grannhuset bor den gamle ungkarlen Kalle som alltid stått nära familjen. Hannas mamma dog när hon var liten och några syskon har hon inte.
Miljön gör att Hanna börjar fundera på sin farmor Sigrid som hennes pappa bröt med för längesedan. Brytningen gjorde att Hanna knappt träffat sin farmor och inte heller sin farbror Åke, som var den som tog över och brukade gården. Vad var det som hände egentligen? Och hur var det med Åke som tog livet av sig på Storgårda?
Hanna bestämmer sig för att ta chansen och besöka Sigrid medan det ännu finns tid och för att eventuellt få klarhet i släkthistorien.
Går det att få svar på bokens huvudfråga som är Hur långt räcker kärlek?

Elin Olofsson som bor i Östersund är född 1979 och verksam som journalist och radiopratare.

Titta i katalogen och se om Då tänker jag på Sigrid finns inne!

                                                 

Inga kommentarer: