torsdag 28 mars 2013

Alkemisten av Paulo Coelho

Santiago är en ung pojke som lever med sina får uppe i de Andalusiska bergen. Han har en återkommande dröm om hur han ska finna en skatt intill de egyptiska pyramiderna. Vägledd av en gammal man som han träffar på i en by säljer han sina får och påbörjar resan mot det avlägsna målet. Det blir en mycket längre resa än vad Santiago kunnat föreställa sig, inte bara avseende tid och rum utan även vad beträffar resans innehåll. På sin färd träffar han på människor som lär honom förstå hur allt hänger samman, hur världsalltet hjälper den som söker att uppnå sina drömmar och hur man genom att lyssna på sitt hjärta återfår den kunskap som alla människor från födelsen bär inom sig.

Alkemisten är en vacker berättelse, fylld med mystik och gammal österländsk visdom. Dess tankegång är att man ska följa sin övertygelse och aldrig sluta sträva efter det man verkligen vill uppnå. Livet blir till en resa där varken tryggheten i det man har eller rädslan för det okända får stå i vägen för ens drömmar.
Boken är lätt att ta till sig och har också lyckats uppnå något av kultstatus!

Historien om de skatter som Santiago finner på sin väg lär oss den viktigaste av alla visdomar: Att lyssna till sitt hjärta. Det är också en historia om att se nytt, att vara positiv och att se framåt.

Så plocka fram din dröm, öppna ögonen och följ tecknen dit de leder dig!

Här kan du se om boken finns inneInga kommentarer: